Як міста та цілі країни борються з масовим туризмом

Туризм - важлива галузь економіки багатьох країн. Та останнім часом у деяких країнах та містах світу надмір туристів став справжнісіньким лихом, з яким ведуть боротьбу.

15 червня 2019

Амстердам відмовився від власного логотипу

Колись всесвітньо відомий фотомотив "I amsterdam" теж став жертвою надмірного туризму. 2018 року міська влада Амстердама вирішила прибрати його. Жителі міста настільки втомилися від багатомільйонного потоку туристів та породжених цим незручностей, що багато хто вирішив виїхати з центральних частин міста в передмістя. Торік Амстердам з його 850-тисячним населенням відвідали 19 мільйонів туристів.


Венеція: Хочеш до міста - плати!

Мабуть, найбільше труднощів через масовий туризм зазнає Венеція. Щороку сюди прибуває понад 30 мільйонів туристів. Для приборкання такої "навали" влада міста пішла на радикальний крок: з вересня цього року з туристів збиратимуть збір у розмірі 3 євро за день у місті. Приклад Венеція взяла, зокрема, з Амстердама, де вже зараз пасажирам круїзних лайнерів треба заплатити 8 євро за вхід до міста.


Дубровник теж не радий надміру туристів

Влада хорватського міста Дубровник обдумує закрити для туристів історичну частину міста. Особливої популярності це хорватське місто здобуло після того, як тут провели зйомки серіалу "Гра престолів". Лише 2018 року Дубровник відвідало понад 700 тисяч пасажирів круїзних лайнерів. Тож цьому вирішили покласти край: цього року до порту Дубровника дозволяється приставати лише двом суднам у день.


Фарерські острови закривають на вихідні визначні місця

Наприкінці квітня 2019 року на Фарерських островах упродовж трьох днів були закриті всі визначні й цікаві для туристів місця. Саме тоді проводилися реконструкція та розбудова туристичних шляхів та оглядових майданчиків. Але взагалі без візитерів тут не обійшлося, адже сотню відпочивальників запросили взяти участь у ремонтних роботах.


Нова Зеландія теж бере гроші з туристів

Нова Зеландія - невеличка країна з п'ятимільйонним населенням, але вона досить популярна серед туристів. Щоб помилуватися унікальними ландшафтами, торік сюди прибуло 3,8 мільйона відвідувачів. Це негативно позначилося на природі та інфраструктурі. Тож з жовтня 2019 року туристів та відпочивальників змусять сплачувати збір розміром близько 600 гривень. Кошти мають витрачатися й на захист довкілля.


Бутан хоче бачити в себе тільки грошовитих туристів

Розташоване в Південно-Східній Азії Королівство Бутан вирішило зробити правила для перебування туристів значно жорсткішими. Визначальним критерієм став гаманець візитерів - за один день треба сплатити 250 євро в перерахунку. Крім того, всі тури в цю країну можна замовити лише через місцеве туристичне агентство.


Острів Боракай закрився "на ремонт"

Філіппінський острів Боракай закрили в квітні 2018 року для туристів через екологічну катастрофу, до котрої призвів масовий туризм. Повністю планують відкрити лише наприкінці 2019 року. За цей час найпопулярніший філіппінський острів очищатимуть від сміття та розбудовуватимуть інфраструктуру. На острові буде діяти жорстка система штрафів за порушення правил громадського порядку та неохайність.


Перу: три години на оглядини Мачу Пікчу

Відома метрополія інків Мачу Пікчу в Перу так само потерпає від безконтрольного туризму. Щоб врятувати це культурно-історичне надбання, перуанська влада запровадила істотні обмеження. Щодня відвідувати місто дозволяється максимум близько шести тисячам туристів, та й то в два тури. Нині на оглядини найважливіших атракцій у Мачу Пікчу туристам відводиться три години. Плануються й подальші обмеження.


Руанда: недешеве побачення

Гасло "Час - це гроші" діє й для тих, хто хоче побачити на власні очі гірських горил у Руанді. Загалом туристам доводиться сплатити 1,5 тисячі доларів США за таке задоволення. Утім, у міжсезоння надається певна знижка - таке "побачення" коштує 1050 доларів. Гроші йдуть, у тому числі, й на захист та охорону горил.

dw.com

Як міста та цілі країни борються з масовим туризмом

Туризм - важлива галузь економіки багатьох країн. Та останнім часом у деяких країнах та містах світу надмір туристів став справжнісіньким лихом, з яким ведуть боротьбу.

15 червня 2019

Продаж квартир Квартири в новобудовах Оренда квартир Квартири подобово Продаж будинків Оренда будинків Будинки подобово Продаж землі Продаж приміщень Оренда приміщень