Ремонт з нуля в новобудові

Ремонт з нуля в новобудові – це шанс побудувати зі свого житла фортецю, затишне гніздечко, в якому буде спокійно і безпечно. Ми підготували інструкцію з підказками з чого почати ремонт в квартирі, як зробити все правильно і вирахувати орієнтовну вартість ремонту в новобудові.

13 листопада 2019

З чого почати ремонт в новобудові

Квартира у новобудові – це стіни, стеля та підлога. Більше нема нічого. Починати треба з самого початку. І це – унікальна можливість зробити так, як ви мріяли.


В першу чергу дайте відповіді на такі питання:

  1. Що ви хочете побачити по завершенню ремонту.

  2. Скільки буде кімнат, як вони будуть розташовані та яке у них призначення.

  3. Чи будуть об'єднуватись між собою кімнати, наприклад вбиральня з ванною кімнатою

  4. Чи хочете ви збільшити площу деяких кімнат шляхом демонтажу стін.

  5. Скільки коштує зробити ремонт в новобудові, щоб розрахувати кошторис.

ВАЖЛИВО! Є види перепланувань, на які потрібен дозвіл. Його треба отримати ще до початку ремонтних робіт.

Далі треба зайнятися проектуванням. Можна робити це самостійно або звернутися до дизайнера.

У першому варіанті вам доведеться намалювати план, розташувати на ньому усі меблі та техніку, щоб побачити кінцеву картину. У другому – за вас все зробить спеціаліст, потрібно лише озвучити свої побажання і обрати кінцевий варіант планування.


Ремонт у новобудові - це складне завдання, яке неможливо вирішити за одну годину, тим паче, зробити все красиво і якісно самостійно без спеціалізованих знань. Тому планування краще доручити дизайнеру, щоб професіонал втілив у життя ваші мрії.

Дизайнер знає:

  • як зручно розмістити меблі;

  • як зробити правильне освітлення;

  • які кольори між собою поєднуються;

  • як створити затишок;

  • які матеріали гармонують один з одним;

  • як зробити простір ширшим або вужчим;

  • що зараз в моді.

Далі відповідальний етап – вибрати майстрів, які зроблять ремонт вашого помешкання якісно та на совість.

Етапи ремонту квартири в новобудові

Щоб ремонт у новобудові йшов швидко, треба правильно розподілити етапи роботи:

  1. Спочатку варто приділити увагу:

    • розведенню електромережі;

    • встановленню каналізації;

    • проведенню водопровідних труб;

    • проведенню опалення;

    • проведенню вентиляції;

    • демонтажу і монтажу стін та перегородок.


    Це критичні роботи, які на наступних етапах можуть попсувати вже пророблену роботу, тому важливо зробити їх першими.

  2. Важко знайти будинок, в якому всі стіни, стеля та підлога будуть рівними. Тому в список ремонтних робіт для новобудови треба включити:

    • стяжку підлоги, щоб в майбутньому вона була ідеальна для укладання покриття;

    • ремонт стін – вирівнювання, штукатурка, щоб фінальне покриття було акуратним і служило довго;

    • робота зі стелею, може бути така, як і зі стінами - вирівнювання, штукатурка, фарбування, альтернативою може бути встановлення натяжної стелі.


  3. Завершує ремонт – чистова обробка:

    • монтаж підлогового покриття;

    • встановлення міжкімнатних дверей;

    • фарбування стін або поклейка шпалер.


  4. Останній етап - розміщення меблів та освітлення, внесення завершальних штрихів для того, щоб зробити своє нове помешкання комфортним і затишним: 

  • вибір та розміщення меблів, техніки;

  • установка освітлення;

  • підбір декору.

Можна сміливо заселятися у своє нове житло.

Покроковий ремонт у новобудові

Ви бажаєте придбати квартиру у новобудові? Тоді одразу треба розпочинати продумувати ремонт у ній.

Якщо дизайн-проект вже готовий, то ще треба подбати про наступні моменти:

  • стиль інтер'єру, у якому буде виконаний весь ремонт;

  • схема розміщення електропроводки, щоб потім не було незручностей;

  • підбір меблів;

  • оздоблювальні матеріали.

Продумуючи все це, ви повинні розуміти, що краще зробити один раз, але якісно, щоб не довелося перероблювати. Етапів ремонту квартири в новобудові багато, та це не повинно вас лякати, а повинно надихати.

Планування помешкання

Забудовник не завжди пропонує те, щоб хотілося бачити покупцю наприкінці. Ремонт у новобудові передбачає пересування стін та встановлення перегородок. Тому треба розуміти: де у вас буде гостьова кімната, спальня, дитяча, яку ви хочете кухню, звичайну чи студію, який у вас буде санвузол.

Огороджувальні та несучі конструкції не можна руйнувати чи переносити. Якщо у цьому є велика необхідність, треба отримати дозвіл на виконання робіт і введення в експлуатацію.

Якщо у вас невелике помешкання - його планування краще доручити дизайнерам. Вони підготують для вас детальні проекти, ескізи та візуалізацію для того, щоб простір квартири не витрачався даремно. Це дуже зручно і коштуватиме недорого.


Електромережа, каналізація, водопровід

У першу чергу в квартирі встановлюють щиток, якщо його немає,треба вивести окремі лінії для:

  • холодильника;

  • бойлера;

  • світла;

  • розеток;

  • плити, якщо вона електрична.

У майбутньому – це ваша зручність. Бо часто трапляється, що людина не може використовувати декілька електроприладів одночасно. То вибиває, то розеток не вистачає.

При встановленні каналізації та водопровідних конструкцій, краще зупинитися на металопластикових трубах. Вони легко монтуються, не бояться іржі та будуть служити дуже довго.

Треба визначитись, суміжний буде санвузол чи ні. Пральна машина стоятиме в ванній кімнаті чи на кухні. Від цього залежить, як проводити труби, де встановлювати унітаз. Встановлювати ванну чи душову кабіну.

Одразу рекомендуємо замінити радіатори опалення, якщо при будівництві були використані старі моделі. Забудовники, як правило, на радіаторах добре економлять.

Стяжка підлоги та вирівнювання стін та стелі



Саме стяжка підлоги грає важливу роль. Якщо приміщення бетонне, то без стяжки не обійтись. Розчином з бетону заливають чорнову підлогу и далі все рівняють. Легше всього робити мокру стяжку. Вона допомагає не тільки вирівняти поверхню, але й замазати щілини.

ВАЖЛИВО! Якщо новобудова тільки зведена, то робити щось у домі - рівняти стіни, наприклад, не треба. Через рік дім трішки осяде. Тобто доведеться знову робити ремонт. 

Робота зі стінами потребує штукатурки, вирівнювання, якщо є тріщини, їх варто шпаклювати. Все це робиться для того, щоб фарба або шпалери лягли на стіни ідеально, не залишаючи нерівностей.


Зі всіх ремонтних робіт робота зі стелею найважча. Її також шпаклюють, рівняють, можна побілити або пофарбувати, чи підготувати для шпалер. 

Монтаж підлогового покриття

Коли вся підлога рівненька, стіни та стеля підготовлені до наступних робіт - саме час подумати про підлогове покриття.

Це може бути:

  1. Керамічна плитка - частіше використовується у ванній кімнаті чи на кухні.

  2. Керамограніт - гарно підходить для кухні і санвузла.

  3. Паркетну дошку, краще стелити у гостьовій кімнаті або спальні, вона допоможе підкреслити вишуканий смак власника.

  4. Лінолеум, можна знайти в різній ціновій категорії, підходить для будь-якої кімнати.

  5. Ламінат, один з найпопулярніших матеріалів на сьогодні, дане підлогове покриття гарно виглядатиме у спальні та вітальні, також можна використовувати для ванної кімнати, але важливо упевнитись, що покриття має позначку вологостійкості.

  6. Ковролін, дуже м'який, але за ним треба уважно доглядати.

Для підбору підлогового покриття у Львові можете звернутись у магазин Стардизайн. У салоні пропонують спеціальні акційні пропозиції на ламінат, паркетну дошку та інші покриття.

Встановлення дверей

Перед тим, як клеїти шпалери, встановлюють міжкімнатні та вхідні двері. Основну увагу треба приділити саме вхідним. Крім того, що вони повинні бути красивим, вони ще й повинні захищати приміщення, бути теплими з гарною шумоізоляцією. Це саме те, на чому не можна економити.

Вибираючи міжкімнатні двері подумайте, які стіни ви плануєте робити. Якщо ви зробите все, наприклад, в ніжних пастельних тонах, то і двері повинні відповідати стилю.

Обклеювання стін шпалерами

Шпалери надають кімнаті стилю, особистого образу. Та ще вони можуть замаскувати деякі огріхи. Щільні та фактурні гарно ховають маленькі тріщини, які не вдалося зашпаклювати.

Зі шпалерами можна експериментувати, наприклад, в дитячій зробити цілий мультик, використовуючи фотошпалери. Також можна зробити стіну так, щоб ваша дитина могла на ній малювати.


Зараз дуже стильно клеїти наклейки. Вони чудово прикрашають стіни, задають кімнаті настрій. Ви можете проявляти фантазію декоруючи своє помешкання.

Обставляємо квартиру меблями

Це як останній мазок пензликом на картині. Ви домальовуєте своє житло. Вибираєте: ліжко, столи та стільці, можете біля вікна поставити крісло-гойдалку чи зробити зелений куток, де будуть кашпо та декоративні підставки під квіти.

Заздалегідь треба продумати, як будуть стояти меблі, щоб кімнату можна було розділити на зони. Якщо в цьому є необхідність. Далі ви можете проявити всю свою фантазію, бо діло за декором. Всі дрібні деталі потребують уваги, адже саме вони задають настій всьому приміщенню.

Скільки коштує ремонт квартири в новобудові

Ціна ремонту в новобудові залежить:

  • від площі житла;

  • від району, де побудований дім;

  • від поверху, на якому знаходиться квартира.

У середньому, вартість ремонту квартири у новобудові буде становити до половини вартості нерухомості. Також велику роль грає площа квартири, чим більша вона буде, тим більше матеріалів знадобиться на ремонт.

Ще треба завернути увагу на:

  • матеріали, наскільки вони якісні та брендові;

  • скільки часу займає ремонт (чим скоріше вам треба, тим дорожче він обійдеться).

ПОРАДА! Плануючи ремонт поцікавтесь, які є знижки та акції на матеріали у магазинах. Так ви зекономите, а ціна ремонту в новобудові буде нижчою. Вхідні та міжкімнатні двері в магазині Стардизайн мають ідеальне співвідношення ціни і якості.

Поради для власників житла в новобудові

  1. Чітке планування – це запорука успіху. Щоб раціонально використати простір невеликої квартири - краще звернутись до дизайнера, він допоможе розпланувати кожен сантиметр квартири для вашої зручності. В іншому випадку - рекомендуємо скористатись однією з безлічі комп'ютерних програм, з допомогою яких ви зможете спланувати варіанти майбутнього інтер'єру самостійно.

  2. Прорахуйте вартість ремонту квартири у новобудові заздалегідь, та обов'язково розрахуйте витратити трішки більше. Тоді непередбачувані витрати не будуть для вас проблемою.

  3. Не треба робити покупки у першому ж магазині, в який ви увійшли. Це необдумані покупки. Краще придивитися, прицінитися. Пошукати, де буде вигідніше. А ще краще, замовити через інтернет. Там також працюють спеціалісти, вони проконсультують і підкажуть, допоможуть, доставлять все під самісінькі двері.

  4. Ремонт треба розпочинати з найвіддаленішого кутка квартири, впевнено просуваючись до вхідних дверей.

  5. Спочатку роблять стелю, а вже потім стіни та підлогу.

  6. Познайомтесь з сусідами, якщо вони у вас є. Поцікавтеся, може у них є маленькі діти і вони вдень лягають спати. Проведення ремонтних робіт може їм заважати. Поважайте один одного.

Ремонт з нуля в новобудові – це турботи, але вони приємні. Бо ви будуєте помешкання своєї мрії, щоб приходити додому і бути в ньому щасливими. Тому підходьте до цього питання з усією відповідальністю. Вартість ремонту квартири в новобудові окупається вашим відчуттям щастя в ній.


Ремонт з нуля в новобудові

Ремонт з нуля в новобудові – це шанс побудувати зі свого житла фортецю, затишне гніздечко, в якому буде спокійно і безпечно. Ми підготували інструкцію з підказками з чого почати ремонт в квартирі, як зробити все правильно і вирахувати орієнтовну вартість ремонту в новобудові.

13 листопада 2019

Продаж квартир Квартири в новобудовах Оренда квартир Квартири подобово Продаж будинків Оренда будинків Будинки подобово Продаж землі Продаж приміщень Оренда приміщень